Greenfuel, Britain style

by admin

Afgelopen week zijn wij een weekje naar Engeland geweest. Onze auto rijdt op LPG en deze relatief schone brandstof is daar veel minder goed verkrijgbaar als in Nederland. Het LPG-aandeel in het Engelse wagenpark is wel met een opmars bezig, maar is met minder dan 0,4% van het totaal nog altijd marginaal te noemen.

Maar tot mijn verbazing was er vlak bij ons hotel in Bath een LPG verkooppunt. Deze firma, opererend onder de naam “The Greenfuel Company” heeft een oude BP-pomp omgebouwd tot LPG inbouwstation. Enigszins misleidend is de naam wel, want hoewel LPG ten opzichte van benzine en diesel wel een schone brandstof is, is het natuurlijk geen echte “groene brandstof”. Maar goed, onder het mom van “Save money and reduce pollution” wordt daar louter nog autogas (á £ 0,46 per liter) verkocht.

Humor kan de Britten niet ontzegd worden: de oude benzinepompen hebben ze demonstratief laten staan en benzinerijders worden er fijntjes op gewezen dat ze voor hun benodigde brandstof bij de Greenfuel Company aan het verkeerde adres zijn.

http://www.greenfuel.org.uk.

Leave a Reply