SEAT fabriek krijgt mega PV-systeem

by admin

De Spaanse autobouwer SEAT gaat een gigantisch aantal zonnepanelen plaatsen op haar fabriek in het Catalaanse Martorell. De Spaanse regering geeft momenteel subsidie aan bedrijven die veel dakoppervlakte beschikbaar hebben, en dus grote zonnestroomsystemen kunnen plaatsen.

De bijbehorende, duizelingwekkende, getallen: in totaal zal er 206.000 m2 aan zonnepanelen geplaatst worden. Piekvermogen 8,5 megawattpiek, goed voor ruim 11 GWh aan elektriciteit per jaar. (dat is 11 miljoen kWh/jr).

De zonnepanelen wordt gefaseerd geplaatst; eerst in maart op het hoofdkantoor en de overdekte parkeerplaatsen met voltooide auto’s, daarna op een aantal magazijnen en productiehallen. Voor het einde van 2008 moeten alle panelen ge├»nstalleerd zijn.

Leave a Reply