Nieuwe Aziatische specialiteiten

by admin

De vier Indiase “Titan” 160 Wp panelen op het dak van “Herberg PV” krijgen vanaf volgende week gezelschap! Vorige week heb ik 3 nieuwe zonnepanelen aangeschaft; 170 Wp monokristallijne panelen van de Chinese producent ET Solar.
De bedoeling was om ze afgelopen weekend zelf te monteren, maar toen ik de panelen van dichtbij zag, begon ik er behoorlijk tegenop te zien. Ook al zijn ze niet extreem zwaar (15,5 kg), de afmetingen van 80×160 cm maken ze toch wat lastig te hanteren. Ik heb besloten de leverancier Esdec de installatie te laten verzorgen.
Vanaf volgende week zal het totale pv-vermogen dus 1150 Wp bedragen. Dit zal ongeveer 50% van ons elektriciteitverbruik gaan dekken. De leidingen voor de aparte groep die hiervoor nodig is heb ik afgelopen weekend aangelegd. Alleen de extra groep moet nog in de meterkast geplaatst worden. Tot die tijd sluit ik de beide pv-systemen aan op verschillende, bestaande groepen.

Leave a Reply