Zonnestroomproductie juni: 146,6 kWh

by admin

Juni verliep over het algemeen warm en zonnig: de zon scheen gemiddeld over het land circa 240 uur tegen 192 uur normaal.

De maand juni was de eerste maand waarin het zonnestroomsysteem weer op volle sterkte was. Er is 146,6 kWh geproduceerd, waarvan er 101 zijn teruggeleverd. Omdat we 75 kWh hebben afgenomen van de leverancier, betekent dit dat juni 2008 de eerste “elektriciteitsneutrale” maand in de geschiedenis van Herberg PV is. Wat heet, er is zelfs een overschot van 26 kWh! (het is wel zo dat we een lang weekend van huis waren, dat drukt het verbruik natuurlijk.) Nu nog die teruggeleverde kilowatts uitbetaald zien te krijgen.. (zie bericht hieronder)

Zie de Opbrengstpagina voor meer details.

Omdat de omvormers sinds de paneelvervanging aan elkaar gekoppeld zijn, is het niet meer mogelijk de twee strings apart te meten. De opbrengst geldt voortaan voor de gehele installatie.

Leave a Reply