Met welke bezopen argument is de HRe-ketel in de Duurzame Warmte subsidieregeling terechtgekomen?

by admin

Remeha geeft hoog, wat zeg ik, huízenhoog op van hun nieuwe HRe ketel. Vast een prima apparaat, maar niet SDE-subsidie waardig.
Ik verbaas me nog steeds over het feit dat de micro-wkk, ook wel HRe ketel genoemd, ooit een plek heeft gekregen in de onlangs geopende SDE regeling voor “Duurzame warmte”. Er wordt maar liefst 4000 euro subsidie op gegeven, dus er zijn partijen die er ongelofelijk veel aan gelegen is dat die HRe een succes wordt.
Maar dat apparaat is niets anders dan een HR ketel met een extra hoog rendement, en voor dat extra rendement moet nóg meer kostbaar aardgas verstookt worden. Daar is helemaal niks duurzaams aan! Daar zijn hele goed lobbyisten uit de gas-branche aan het werk geweest..

Ik heb op hét digitale startpunt voor micro-wkk, http://www.microwkk.nl/, voor de grap eens een zoekopdracht geplaatst naar het woord “duurzaam”.
Enorme 168% overcapaciteit voorspeld in 2009, resulterend in naar beneden duikelende moduleprijzen
Het resultaat -u raadt het al- : het woord “duurzaam” komt op die hele site niet één keer voor.

Zoek je naar “duurzame”, dan is er één resultaat: dat woord komt eenmalig voor in een zin waar “duurzame productiemiddelen zoals zonnepanelen en kleinschalige windturbines” worden genoemd.

Ongelofelijk dat een regeling als de SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie) misbruikt mag worden voor een apparaat dat louter eindige energiebronnen verbruikt…

Een Reactie op “Met welke bezopen argument is de HRe-ketel in de Duurzame Warmte subsidieregeling terechtgekomen?”

  1. Ieder praat voor zijn eigen parochie.
    Wil ik 1 kw. met panelen opwekken heb ik net zoveel panelen nodig als in jullie voorbeeld, het ontsiert de omgeving en op jullie site zie ik niets over het totale kostenplaatje.

Leave a Reply