Gemeente Hellendoorn geeft subsidie op zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen

by admin

De Gemeente Hellendoorn gaat zich (opnieuw) voegen bij de enkele dappere Nederlandse gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen.
Vanaf 20 oktober kan er subsidie aangevraagd worden. Snel reageren is geboden door de inwoners van Hellendoorn en Nijverdal, want het budget bedraagt slechts 25.000 euro en de aanvragen voor subsidie worden op volgorde van binnenkomst gehonoreerd.

Voor zonnepanelen is 750 euro per set (van minimaal 300Wp) beschikbaar, een zonneboiler wordt met 600 euro gesubsidieerd. Hierbij een kleine kanttekening: de zonneboiler moet een minimale jaaropbrengst van 3,5 GJ halen, en veel zonneboilers halen dit niet. Het verkrijgen van eventuele rijkssubsidie is niet van invloed op de subsidie die u van de gemeente Hellendoorn krijgt.

Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Hellendoorn

Leave a Reply