Actie voor invoering “Duits feed-in systeem” in Nederland: doet u ook mee?

by admin

Naar aanleiding van de Tegenlicht-uitzending van maandag 20-10 jl. hebben de stichtingen De Kleine Aarde en Stichting iNSnet het initiatief opgevat om te proberen het al o-zo-succesvolle Duitse systeem van terugleververgoedingen van zonnestroom in Nederland in te voeren.

Bij de oosterburen wordt de teruglever-vergoeding betaald uit een geringe opslag op de stroomprijs, de uitvoering ligt bij de netbeheerders. De grote kracht van het Duitse systeem is dat het degelijk en consistent is. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse systeem, waarbij de vergoeding ieder jaar opnieuw berekend wordt. Bovendien wordt die vergoeding uit de staatsbegroting betaald, wat in deze financieel onzekere tijden de consistentie kan ondermijnen.

De beide stichtingen hebben een Open brief opgesteld. Tekent u ook mee?

Leave a Reply