Duitsland pakt weer een record: dikste installatie met dunne-film zonnepanelen

by admin

Nieuw record in dunne-film Duitsland heeft een nieuwe categorie geïntroduceerd op het gebied van pv-records: “de grootste dunne-film installatie op een hellend dak”. En ze hebben de lat maar meteen flink hoog gelegd.

.

 

 

Op een voormalige kolenmenghal in Moers heeft de firma Riedel Recycling een (zuid-)dakvullend zonnestroomsysteem laten plaatsen. De 11.467 dunne-film modules van de Amerikaanse fabrikant First Solar bedekken een oppervlak van 9500 m2 en hebben gezamenlijk een maximum vermogen van maar liefst 837 kWp.

De zonnepanelen geven de oude loods, die nu dienstdoet als opslag- en preparatiehal voor bouwmaterialen, een zeer high-tech aanblik.

Enkele foto’s: (klik op de foto voor een grotere versie)

Leave a Reply