Australië bereidt zich voor op de komst van de elektrische auto

by admin

Dat de rode loper wordt uitgelegd voor de elektrische auto gaat wat ver, maar feit is dat Australië de komst van de E-auto serieus neemt.

Het Australische energiebedrijf AGL, het Amerikaanse Better Place en enkele investeerders hebben de handen ineengeslagen.
AGL zal zorgen voor de duurzame productie van elektriciteit en Better Place zal zorgen voor het netwerk van oplaadstations. Het oplaad-netwerk voor E-auto’s zal eerst opgezet worden in Melbourne, Sydney en Brisbane; iedere stad zal tussen de 200.000 en 250.000 oplaadstations krijgen. Daarnaast zullen er accu-omruilpunten komen in de steden en langs de snelwegen.

De kosten worden deels betaald uit een subsidie; de Australische regering stelt 500 miljoen Australische dollar beschikbaar middels het Green Car Innovation Fund.
AGL laat weten dat de benodigde elektriciteit voor het opladen van de accu’s zal vooral met windmolens opgewekt zal gaan worden, omdat de accu’s vooral ’s nachts opgeladen zullen worden.

Natuurlijk zal het project nog de nodige hobbels moeten overwinnen, waarvan de grootste, de aanvoer van auto’s, in de komende jaren weggenomen kan worden. Massaproductie van elektrische auto’s zal vanaf 2012 echt van de grond komen; dan zullen er verschillende modellen beschikbaar zijn die tevens goed in prijs kunnen concurreren met conventioneel aangedreven auto’s.

Prachtig initiatief, en noodzakelijk om de E-auto straks op grote schaal succesvol te kunnen introduceren. Wordt tijd dat zoiets ook hier in Nederland van de grond komt.
Bron: Ecoworldly.com

Leave a Reply