Oktober-productie: 56,5 kWh

by admin

Oktober is met een bewolkte dag geëindigd.

Ondanks dat oktober behoorlijk zonnig is verlopen (130 zonuren tegen 105 normaal), valt de productie van 56,5 kWh toch een beetje tegen. De vlakke ligging van de panelen (20 graden t.o.v. de horizon) begint zich nu te wreken in de productie. Daar komt nog bij dat een paar bomen, die hun bladeren nog niet helemaal verloren hebben, de panelen enkele uren per dag gedeeltelijk in de schaduw leggen.

 

De genormeerde opbrengst van 48,2 kWh/kWp blijft aanmerkelijk achter bij andere zonnestroomsystemen in Nederland. Via deze link naar de website van Sonnenertrag.eu kunt u een grafiekje bekijken met de genormeerde opbrengsten van Herberg PV en twee andere Nederlandse systemen (PolderPV in Leiden en George Wieggers in Varsseveld).   

Zie de Opbrengstpagina voor de details

Leave a Reply