Moestuinen en andere ideeën voor de Obamas

by admin

Barack Obama is op weg naar het Witte Huis, waar hij komende dinsdag geinstalleerd zal worden.
Bij iedere presidents-wisseling zijn er initiatieven van (groepen) mensen die de komende president willen overhalen bepaalde zaken in en rond het Witte Huis te introduceren. Want als de bewoners het Witte Huis het overnemen, is dat een signaal naar de natie en is de kans groot dat het veel navolging krijgt.

Omdat van president Obama veel verwacht wordt op het gebied van milieu, energiebesparing, duurzame energie en klimaatverandering, zijn er vooral uit die hoek veel initiatieven.
Zo zijn er pleiters voor biologische landbouw die president Obama willen overhalen een moestuin aan te leggen in de tuinen van het Witte Huis. Ook zijn er groepen die zich sterk maken voor het buiten drogen van de was en zouden graag waslijnen in de tuin zien.

En natuurlijk zien lobbyisten van zonne-energie ook mogelijkheden in de nieuwe bewoners van het van 1600 Pennsylvania Ave. De voorzitter van the Solar Energy Industries Association zei onlangs op een conferentie voor duurzame energie: “Wij hopen dat Obama een kleine windmolen, enkele zonnepanelen en een aardwarmtepomp installeert, om zo zijn dochters te laten zien wat wij als individuen moeten doen om in dit land voorlopers op energiegebied te zijn.”

Nu zal dat niet voor het eerst zijn: Jimmy Carter liet tijdens zijn presidentschap (1977-1981) zonnecollectoren op de Westvleugel installeren voor de warmwatervoorziening van de keuken. Zijn opvolger, Ronald Reagan, liet ze weer verwijderden.
De Westvleugel in 1980 met de zonnecollectoren van Jimmy Carter Jimmy Carter houdt een persconferentie op de westvleugel in 1979 om zijn duurzame energie initiatief aan te kondigen: de zonnecollectoren voor de warmwaterbereiding voor de keuken

We zullen zien. Er zijn vast meer belangrijke zaken die voorrang zullen krijgen, maar wellicht dat er in de komende jaren wat ‘pv-blauw’ op de presidentiële daken zal verschijnen. Dat Obama is in zonne-energie geinteresseerd is zonneklaar: zo liet hij zich tijdens de presidentscampagne in mei vorig jaar uitgebreid voorlichten over zonnepanelen en omvormers in de fabriek van PV Powered in Oregon .

Bron: Wall Street Journal

 

Leave a Reply