Ferrari gaat groen?

by berend

Als je de auto’s die je maakt niet milieuvriendelijker kunt maken, dan moet je je maar richten op de fabriek waar ze uit komen. Dat moet de italiaanse fabrikant van sportauto’s Ferrari gedacht hebben toen ze besloten een zonnestroominstallatie op de motorenfabriek in Maranello te laten plaatsen.

De zonnestroominstallatie bestaat uit 1075 Mitsubishi 185 Wp panelen (totaal bijna 200 kWp) en zal naar verwachting ongeveer 210.000 kWh per jaar produceren. Ferrari wil nadrukkelijk laten weten dat het zoveel mogelijk doet om haar CO2 uitstoot te beperken.
Maar trapt buiten Ferrari zelf, die zo een groener imago hoopt te krijgen, iemand daar wel in?

Om u een idee te geven, een Ferrari 612 Scaglietti stoot 475 gram CO2 per kilometer uit en heeft een verbruik van 1 op 5! Kortom, het is leuk geprobeerd, maar Ferrari kan maar beter mooie auto’s blijven bouwen en het redden van onze planeet aan anderen overlaten.

Een Reactie op “Ferrari gaat groen?”

  1. Ondanks de niet groene Ferrari is het toch een goed initiatief om de fabriek groener te maken

Leave a Reply