Scheuten Solar gaat 2 MW zonnepark in Veurne (B) bouwen

by berend

Impressie van het 2000 kWp grote zonnepark ten oosten van Veurne (West Vlaanderen) De Belgische gemeente Veurne (West Vlaanderen) en projectontwikkelaar GreenFever hebben met Nederlande bedrijf Scheuten Solar een overeenkomst gesloten voor de aanleg van een 2,7 MWp zonnepark. Met de overeenkomst is zo’n 8 miljoen euro gemoeid.
Zo’n 13.000 zonnepanelen zullen door Scheuten Solar worden geinstalleerd op een ca. 6,5 ha. grote lap grond ten oosten van Veurne. Jaarlijks zal het zonnepark ongeveer 2,5 mlijoen kilowatturen produceren, genoeg voor het verbruik van 700 huishoudens.

De bouw van het park start nog deze maand. In mei zal het worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het zal een van de grootste zonne-energieparken van ons België worden.

Een Reactie op “Scheuten Solar gaat 2 MW zonnepark in Veurne (B) bouwen”

  1. […] wordt momenteel druk gewerkt aan de realisatie van het “Zonnepark Veurne” (2,7 megawattpiek in een vrije veld opstelling, 13.000 panelen), maar het volgende […]

Leave a Reply