VW en Toshiba gaan samen elektrische auto ontwikkelen

by berend

Autofabrikant Volkswagen en elektronicareus Toshiba slaan de handen ineen bij de ontwikkeling van een elektrische auto. De beide firma’s gaan werken aan elektrisch aangedreven kleine gezinsauto’s.

President Winterkorn zegt dat Volkwagen zich ten doel heeft gesteld om als eerste fabrikant met een veilige, emissievrije én betaalbare elektrische auto op de markt te komen. Hij voegt er wel direct aan toe dat er nog een behoorlijke hoeveelheid research and development nodig is voordat de auto daadwerkelijk geprocudeerd kan gaan worden.
Hmmm, dat heb ik meer gehoord bij de traditionele autobouwers… Die kunnen momenteel nog veel verdienen met het maken van auto’s met verbrandingsmotoren, dus volle overgave op elektrische aandrijving is daar mijns inziens niet. Ik denk dat de eerste succesvolle elektrische auto door een bedrijf zal worden gemaakt die geen verleden heeft met het maken auto’s met verbrandingsmotoren. Zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Tesla.

Bron: www.energyefficiencynews.com

Een Reactie op “VW en Toshiba gaan samen elektrische auto ontwikkelen”

 1. Nou nou. Lekker positief, broer!

  Wees blij dat VW (één van de grootste autobouwers ter wereld en in elk geval één van de meest populaire) zich beweegt in deze richting.

  Overigens: hoe verhoudt een elektrische auto zich tot een “traditionele” auto als je de impact op het milieu over de gehele levenscycles van een auto bekijkt? Dus, ook de bouw & afbraak van de auto (en batterijen!)? Is hier al eens onderzoek naar gedaan?

  PS: ik ben VW rijder en ik zou zeer geinteresseerd zijn in een volledig elektrische VW, mits betaalbaar (laat de overheid daar eens samen met leasemaatschappijen naar gaan kijken). Uiteindelijk staan of vallen dit soort initiatieven met de financiële kant van de zaak.

  Aan de overheid om dit soort initiatieven aantrekkelijker te maken (al dan niet geforceerd door heffing op traditionele auto’s), want van de gemiddelde consument hoef je dit niet te verwachten.

  Maar, laat ze eerst die trieste en zwaar misleidende energielabels op auto’s aanpassen. Dat is echt een aanfluiting… Kijk, een Audi Q5 met groen energielabel!!!

Leave a Reply