Zonne-tankstation in Frankfurt

by admin

Duitsland heeft weer eens een primeur.

In de binnenstad van Frankfurt (a. Main) is onlangs een oplaadstation geopend die wordt gevoed door zonnestroom. De 3420 Wattpiek zonnestroominstallatie op het dak van het verkeersinformatiegebouw van Traffiq produceert op een mooie zomerdag tot 21 kilowattuur aan elektrische energie, waarmee een elektrische scooter of elektrische fiets (e-bike) zo’n 700 kilometer kan afleggen. Een display informeert de bezoekers over de actuele stroomproduktie.
.
De “Solar Tankstelle” heeft 6 oplaadpunten en kan gratis worden gebruikt door het winkelend publiek en scholieren voor het opladen van e-bikes en e-scooters. Uiteraard is de installatie onder EEG condities geplaatst: een teveel aan stroom gaat het elektriciteitsnet in tegen een vergoeding van 43 cent per kWh, en dat gedurende 20 jaar.

Het kost wat (65.000 euro), maar dan heb je wel een perfect middel om zonne-energie en elektrisch vervoer aan het grote publiek te tonen.

Een Reactie op “Zonne-tankstation in Frankfurt”

  1. Mooi idee! In Eindhoven staan bij het Centraal Station ook een 3-4 tal zuilen vol met PV-panelen. Of ze werken, of waarvoor deze dienen: geen idee.
    Maar dit is een mooie vervolg van zulke locaties!

    Hmmm nu maar snel mijn Tesla aanschaffen en aan het lichtnet hangen 😉

Leave a Reply