Voor het eerst de maximum temperatuur in zonneboiler bereikt!

by admin

De zonneboiler doet het prima met dit mooie lenteweer. Toen ik vanmiddag bij thuiskomst op de controller keek, zag ik dat temperatuur bovenin de boiler de 80 graden had bereikt. Maar ook zag ik een uitroepteken op het display knipperen, die ik niet meteen kon herleiden.

Meteen even de handleiding erbij gepakt natuurlijk: het is gelukkig niets ernstigs, het blijkt dat de de maximum temperatuur in de boiler bereikt is! Op zo’n moment stopt de pomp met het rondpompen van de collectorvloeistof, maar de vacuümbuizen blijven wél warmte aanbieden (die kun je niet ‘uitzetten’). De collectortemperatuur was al opgelopen boven de 100 °C!. Een in het collectorcircuit opgenomen expansievat vangt in zo’n situatie de ontstane overdruk op.

De maxumum temperatuur in de boiler staat standaard ingesteld op 80 °C en het knipperen zal automatisch weer stoppen zodra de temperatuur weer zakt onder de 70 °C. Straks maar weer even een douche nemen.

Leave a Reply