Meimaand Zonmaand!

by berend

Diverse clubs zetten de maand mei in het teken van een bepaald thema.
Veronica heeft zijn “Meimaand Filmmaand”,  het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft de Meimaand Fietsmaand, maar wat mij betreft is het Meimaand Zonmaand!

Want deze zijn er een paar grote evenementen op het gebied van zonne-energie.

Eerst staan de “European Solardays'” op het programma. Tijdens dit evenement, dat dit jaar van 15 tot en met 22 mei zal plaatsvinden, wil de zonne-energiesector door heel Europa bedrijven, overheden en particulieren informeren over het gebruik van de zon als een belangrijke en aantrekkelijke energiebron. Tijdens deze dagen vinden in Nederland een aantal evenementen plaats, alle informatie is te vinden op de Solardays website van te vinden. Ook zullen, verspreid over het land, diverse particulieren een Open Huis houden, om geinteresseerden kennis te laten maken met zonnestroompanelen (pv) en/of zonneboilers. Ook ik doe mee: op zondagmiddag 17 mei tussen 13:00 en 17:00 is iedereen van harte welkom om bij mij een kijkje te nemen. Op het dak zijn de zonnepanelen en vacuümbuiscollector zichtbaar, en binnen de bijbehorende omvormers resp. zonneboiler. Het adres is Herbergiershorst 102, Apeldoorn.

En dan vind er van 27 tot en met 29 mei de befaamde InterSolar plaats in de Neue Messe in München,  de grootste solarbeurs ter wereld. 

‘Toevallig’  gaan we net die week met vakantie naar Beieren. Een bezoek aan de InterSolar mag dan natuurlijk niet ontbreken! Een Tageskarte is inmiddels besteld!

Leave a Reply