Terugblik Solar Days ‘Open Huis’

by berend

Ondanks het druilerige weer en het compleet negeren van het ODE persbericht in de lokale media, hebben 5 geinteresseerden het Open Huis in het kader van de European Solar Days bezocht. Ik had een hoekje in de huiskamer ingericht met folders, een demo-zonnepaneeltje en het windmolentje op zonne-energie. Helaas duurde het tot laat in de middag dat de zon er genoeg doorkwam om de wieken in beweging te krijgen..

We hebben uitgebreid over mogelijkheden van zonne-energie gesproken en ik heb de omvormers en zonneboiler laten zien. Ik hoop dat de bezoekers de informatie hebben gekregen die ze zochten om een beslissing over de aanschaf van pv of een zonneboiler te kunnen nemen.

Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Volgend jaar weer! Hopelijk dat de lokale media er in de aanloop dan wél wat aandacht aan willen besteden, zodat er nog meer geinterresseerden bereikt kunnen worden.

3 Reacties op “Terugblik Solar Days ‘Open Huis’”

 1. Jan-Coen Dragt on mei 17th, 2009 at 9:57 pm

  Berend,

  Bedankt voor de ontvangst met koffie en cake.
  Je warm water en stroom voorziening zagen er mooi uit.
  Jammer van het weer, maar de zon kwam pas eind van de middag. Je ziet maar, gespreksstof genoeg.

  Jan-Coen

 2. Mooi dat Esdec je een voorbeeld-paneel heeft aangereikt! Ik had misschien ook nog Oskomera moeten benaderen, maar goed… iets voor volgende keer!
  Hier verder de real-time logging laten lopen vanaf 10.30u, tot 22.00u, en dat maakte bij het publiek toch wel een hoop inzichtelijker ! Uiteraard zijn mensen ook buiten de Solardays van harte welkom om eens te komen kijken en luisteren, nietwaar?

 3. Echt stom, ik had ook langs willen komen maar heb het zondag glad vergeten…

Leave a Reply