Grüße aus Bayern!

by admin

Solar Farm in Kirchdorf, Beieren

Een berichtje uit Beieren. Met vriendin en dochter ben ik neergestreken op de Gozmanhof in Reichtersheim, een boerderij gelegen op ongeveer 50 kilometer ten oosten van München.

Het toeval wil dat op de boerderij waar we verblijven uitgerekend deze week een 16,56 kWh ‘Photovoltaik Anlage’ aangelegd. De eigenaars wilden de installatie eigenlijk al eerder klaar hebben, maar de levering van de modules had vertraging. Naar goed Duits gebruik worden ook op de Gozmanhof zoveel zonnepanelen geplaatst als mogelijk is: op de 2 op zuid gericht daken komen in totaal 92 zonnepanelen van elk 180 WattPeak (totaal dus van 16,56 kWp) Op dinsdag werden de dakhaken gemonteerd, op woensdag de horizontale profielen en de bekabeling (incl. aarde) naar de begane grond. Vandaag draaide om 10:00 een vrachtwagen het erf op om 3 pallets vol Chinese Chaori Solar Energy zonnepanelen uit te laden. De 4 monteurs van Bayern Solar Süd gingen meteen aan de slag en waren om vijf uur klaar. De inverters, 3 gigantische Kaco’s van 5 KW elk, zijn niet aangesloten. Dit moet door een elektrotechnicus gedaan worden. Helaas gebeurt dat pas over minimaal 3 weken, dus de installatie procuceert voorlopig nog geen enkele kilowattuur..

Foto’s van de montage (klik voor een vergroting):
de Gozmanhof in Reichertsheim vóór de installatie van de zonnepanelen.

Veiligheid voor alles voor de mannen van Bayern Solar Süd.Montage van de dakhaken en rails voor de bevestiging van de zonnepanelen.

De 92 zonnepanelen worden afgeleverd.Dan kan er begonnen worden met het monteren van de zonnepanelen. De tractor levert goede diensten als lift.

Het eindresultaat op het deel van de boerderij met de vakantiewoningen.Het eindresultaat op het woongedeelte van de boerderij.

De 3 Kaco inverters van 5000 Watt elk wachten nog op montage. De koppeling aan het net mag alleen door gecertificeerde installateurs gebeuren.

Meer foto’s volgens als ik weer thuis ben. Morgen eerst nog naar de InterSolar in München!

Leave a Reply