Herberg PV verhuisd naar groene host

by berend

Vanaf vandaag wordt mijn website ‘groen’ gehost!

Bij de vorige host liep ik afgelopen maanden tegen de dataverkeerlimiet aan, waardoor mijn site eind vorige maand zelfs enkele dagen onbereikbaar was. Ik heb pogingen gedaan om het dataverkeer wat mijn site genereert naar beneden te krijgen (zoals een WordPress Cache Plugin installeren en lichtere afbeeldingen gebruiken), maar dit blijkt maar weinig verbetering op te leveren.

Daarom heb ik besloten om mijn website naar een andere host te verhuizen. Mijn nieuwe hostpakket bij domeinruimte.nl (een onderdeel van Ermis ICT Diensten) biedt o.a. een veel ruimere bandbreedte limiet én bovendien wordt mijn site voortaan ‘groen’ gehost!
De servers van Ermis staan namelijk in het klimaatneutrale datacenter EvoSwitch in Haarlem. Het datacenter van EvoSwitch is energiezuinig gemaakt door gebruik van zg. ‘Free Cooling’, zuinige Hoogfrequente verlichting die reageert op bewegingssensoren en de stroom die EvoSwitch verbruikt is milieuvriendelijk opgewekt.

Ook de service van Ermis is uitstekend. De verhuizing van een WordPress-website heeft iets meer voeten in de aarde dan een platte html-site, maar ze hebben daarmee prima geholpen.

2 Reacties op “Herberg PV verhuisd naar groene host”

  1. Mooi initiatief! Ik host nog niet bij een ‘groene’ provider (zover ik weet), maar ben zeker benieuwd naar je overstap-activiteiten. Wil je mij per PM hierover informeren (mn de migratie van de database lijkt me interessant).

  2. Inmiddels ook over naar een groene host 😉
    en het verhuizen was met de WordPress systemen zeer vlot te realiseren:
    backup maken en downloaden van de database (MySQL),
    en een FTP-backup van de directories uit de oude host.
    Daarna WordPress nieuw installeren, restore doen, en met 2 plugins de verwijzingen van foto’s herstellen. Wat opvalt is de goede performance die ik ervaar, zonder cache-plugins. Dus… ik zeg DOEN! en host je website GROEN ! 🙂

Leave a Reply