‘Windmool-n’ als reddende engel bij lage melkprijs

by berend

Vanavond was er een leuk item in nieuws van de regionale Omroep Gelderland.
Melkveehouder Rinus IJzerman uit Veessen moest met zijn bedrijf noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie. Reden is de IJssel, die op de plek waar de stal stond de ruimte moet krijgen bij hoog water.
Op de nieuwe stek in Groningen is het bedrijf inmiddels voortgezet, maar naast “koehandel” bedrijft IJzerman er ook “windhandel”. In de koop van de Groninger boerderij was namelijk ook een windmolen inbegrepen. IJzerman is zeer enthousiast over zijn ‘ windmool-n’. Bovendien komt de opbrengst ervan goed van pas, want met de huidige lage melkprijs wordt met de melkproductie nauwelijks iets verdiend.
Misschien een idee voor meer melkveehouders? Een vergunning voor een windmolen zal op het platteland eenvoudiger te krijgen zijn dan in stedelijk gebied. Klik op onderstaande afbeelding om de uitzending te starten en ga naar tijdstip 15:25.

 

Leave a Reply