Zonneboiler: subsidie-aanvraag verleend

by berend

Sinds ik op 8 april de subsidieaanvraag voor de aangeschafte Rivusol zonneboiler digitaal bij Senter Novem had ingediend, had ik niets meer van die Zwolse subsidiefabriek vernomen. Zelfs geen e-mail dat de aanvraag in goede orde was ontvangen.
Tot afgelopen vrijdag, nèt binnen Senter Novem’s eigen reactietermijn van 16 (!) weken.
De brief betrof het “Besluit tot verlenen subsidie“: Senter Novem heeft besloten om voor mijn ‘project’ (zo noemt SN het) 580 euro subsidie te verlenen. Nu was dat ook niet echt spannend, want anders dan bij zonnepanelen (PV) loopt het aanvragen van subsidie voor zonneboilers niet bepaald storm.

De subsidie wordt echter pas uitgekeerd nadat het “vaststellingsverzoek” is ingediend, met bewijzen dat de installatie daadwerkelijk is geplaatst en betaald. Nu is bij ons de installatie en subsidie-aanvraag op één en dezelfde dag gebeurd, maar Senter Novem gaat er blijkbaar van uit dat die zaken op verschillende tijdstippen plaatsvinden. En eerlijk is eerlijk, ik had zelf de procedure ook niet helemaal goed gelezen. Ik dacht dat de subsidieaanvraag destijds volledig was, maar het vaststellingsverzoek had ik straal vergeten.

Dat heb ik afgelopen maandag alsnog gedaan. Ik dacht eerst dat de brief van Senter Novem een reactie daarop was, maar hij is dus van de oorspronkelijke aanvraag van 8 april. 
Enfin, alle benodigde paperassen zijn nu in bezit van Senter Novem. 

Al met al vereist zakendoen met SenterNovem een portie geduld (de SDE aanvragers voor zonnestroom weten er alles van), maar de subsidie-euro’s zijn (bijna) onderweg.

Een Reactie op “Zonneboiler: subsidie-aanvraag verleend”

  1. ach tja.. iets van “ambtelijke” windmolens draaien langzaam of zo doet mij hierbij wel opdoemen 😉

    alvast feli met de vorderingen 🙂

Leave a Reply