The world is a better place without him

by berend

Bovenstaande filmquote komt van Denzel Washington als corrupte narcotica-agent Alonzo Harris in de film ‘Training Day’, nadat hij drugsbaron ‘Roger’ heeft vermoord met de bedoeling diens drugsgeld te stelen. Goeie film.

Maar de zin slaat ook prima op mijn Seat Cordoba TDI (’97, 3 ton op de klok), waarvan ik vandaag na 9 jaar afscheid heb genomen! Vanmorgen is hij naar de sloperij gebracht, om daar te worden gedemonteerd. De APK liep binnenkort af en het had behoorlijk wat geld gekost om hem weer door de keuring te krijgen.
Helaas hebben mijn vriendin en ik beide ons werk niet binnen fietsafstand vanaf onze woonplaats. Toch was de Seat nog maar 2 dagen per week nodig om onze dochter op tijd naar het kinderdagverblijf te brengen. En daarna snel door naar de carpoolplaats, want ik kan tegenwoordig vaak met een collega meerijden.

De Seat heeft zijn eindbestemming bereikt. De vouwfiets staat al klaar voor het ritje terug naar huis.Voor het wegbrengen naar het kinderdagverblijf komt een andere oplossing en zodoende stond niets een langer verblijf van de Cordoba meer in de weg.
Ik heb vorige week een vouwfietsje op de kop getikt (leve Marktplaats!), waarmee ik het laatste stukje kan overbruggen als ik niet kan meerijden en het openbaar vervoer neem om naar het het werk te reizen.
 

Ik heb de afgelopen tijd diverse ‘aanbiedingen’ gehad van garagebedrijven om de sloopbonus bij hun te komen verzilveren (hij kwam ervoor in aamerking), maar daar zie ik van af: er komt geen vervangende auto! Helaas geldt de slooppremie niet bij aanschaf van een fiets.. Maar ja, die hele regeling is dan ook meer om economische- dan om milieu-redenen in het leven geroepen.

3 Reacties op “The world is a better place without him”

  1. Proficiat!! zelf qua CO2-footprint gedowngrade van een franse diesel (energielabel D) naar een hybride (energielabel A). Of van ca 140 gram/km CO2 naar 109 gram/km CO2. Zo doen we allemaal ons ding (al zou ik ook veel liever dichterbij willen werken hoor!!)

  2. Krijg ik ook nog een slooppremie voor mijn stadsbarrel wat ik na de nodige jaartjes gezegende fietsdienst zelfstandig heb gedemonteerd en de geschikte materialen naar de metaalboer heb gebracht (met de fietskar)? En waarvoor ik vervolgens een prima tweedehandsje bij de kringloopwinkel heb gekocht? (75 “harde” euripegels…)

    Oh nee, domme polderjongen. Slecht voor de economie, dus zelfs geen oprotpremie…

  3. Goed initiatief: auto eruit en vouwfiets aanschaffen. Mooi fiets, hoewel ik toch een echte Brompton aanraad! Zonder gekheid, leuke, informatieve site. Ga zo door. vr gr Rob Kemmeren

Leave a Reply