Ook Greenchoice ontkent het bestaan van onze teruglevermeter..

by berend

Pfff, het is zo langzamerhand om moedeloos van te worden… uitbetaald krijgen (of beter nog, gesaldeerd worden) voor de energie die onze zonnepanelen via de teruglevermeter terug het laagspanningsnet op sturen. Na een hoop gedoe bij Nuon had ik goede hoop dat het bij Greenchoice soepeler zou gaan..

We betrekken nu bijna één jaar energie van Greenchoice en vandaag kregen we een brief met het verzoek om de meterstanden door te geven, zodat men een jaarnota kan opmaken. In de brief stonden keurig stippellijntjes voor standen van hoog en laag tarief en de gasmeter… maar géén ruimte om de stand van het teruglevertelwerk op te geven…
Maar niet getreurd, de standen kunnen ook op de webiste via het “Persoonlijke Dossier” ingevoerd worden. Daar is ons adres wèl bekend als energieopwekker, met de (negatieve) beginstand ten tijde van onze aanmelding bij Greenchoice keurig vermeld.
Echter, het invoerveld voor de nieuwe stand accepteert louter cijfers… een min-teken invoeren is onmogelijk… nou ja, dan de terugleverstand maar als positieve waarde opgeven… Aiai, een foutmelding:Vergeefse poging om de stand van het teruglevertelwerk in te voeren in Mijn Dossier op de website van Greenchoice.

Greenchoice is om 19:30 telefonisch niet meer bereikbaar, dus toen het probleem maar voorgelegd via het contactformulier op de website van Greenchoice. Opnieuw een foutmelding bij het versturen… Tenslotte het verhaal maar naar een e-mail adres gestuurd die ik nog had n.a.v. wat correspondentie na onze aanmelding vorig jaar.

Ik ga er van uit dat het spoedig opgelost zal worden, maar ik had gehoopt dat Greenchoice secuurder zou zijn met saldering van terugleveraars. Zeker als je op hun website leest over hun strategie: Greenchoice ondersteunt haar klanten bij het realiseren van duurzame energie (centraal of decentraal)

Update 05-08:
Inmiddels een reactie van Greenchoice ontvangen. De nieuwe terugleverstand zal worden verwerkt en er wordt een creditnota opgesteld. Ze erkennen dat er problemen zijn met het invoeren van negatieve standen via het persoonlijke internetdossier en adviseren om dergelijke standen telefonisch of via e-mail door te geven. Toch een minpuntje, maar al met al gaat het vergoeden van de teruggeleverde elektriciteit een stuk vlotter dan bij onze vorige leverancier (Nuon).

5 Reacties op “Ook Greenchoice ontkent het bestaan van onze teruglevermeter..”

 1. heb zelfde probleem gehad, heb toen terugleverstand telefonisch doorgegeven en probleem was opgelost.

 2. Ik kan over 1-2 weken ook de meterstanden opgeven voor de nota. Ben benieuwd hoe dat gaat, aangezien ik tot op heden alleen alles telefonisch kan doorgeven 🙁

 3. Ik heb meterstanden vorig jaar per mail doorgestuurd. Ik sta op schriftelijke bevestiging. Telefonisch heb je niets om op terug te vallen als zaken mislopen. Vraag naar Michiel Rexwinkel (CFO van Greenchoice).

  Ook GC is niet in staat gebleken om geregistreerde saldering (aparte telwerken) op de standaard nota te verwerken. Ze doen het dus separaat. Dan moet je dus ook duivels goed opletten of alles wel correct verloopt. Salderen in Nederland is een grote puinhoop, omdat de E-Wet een zooitje is (en feitelijk vrijwel niets regelt, de metersituaties bij mensen zijn veel te verschillend, en wee je gebeente als je onder de nul komt op een tarief, dan ben je aan de haaien overgeleverd…).

  Verder geen probleem met GC, al moeten ze nog een paar streepjes d’r bij zetten om zich maximaal van de grijze rest te onderscheiden (en onafhankelijk blijven natuurlijk).

 4. Hier helaas ook hetzelfde: invoeren van de tellerstanden is mogelijk NA melding bij de servicedesk van GC.
  Helaas ‘slikt’ het systeem mijn teruggeleverde vermogen niet: zelfde melding als herbergpv.nl 🙂

 5. Ik ben al weer een poosje bezig om een teruglevermeter te laten plaatsen als afronding van mijn zonnepaneelcentrale.
  Iemand een suggestie hoe dat te laten versnellen?
  Ondertussen heb ik vele kastjes en muren gezien, dus ik sta open voor suggesties. Energie leverancier: Greenchoice, installatie leverancier: solar modules / solar trading.

Leave a Reply