Ponoco Raceway (USA): groen licht voor 10 ha. solar farm

by berend

. Gewoonlijk zijn groene lichten (of groene vlaggen in de USA) om races te laten starten het enige groene aspect in de autosport.
En natuurlijk, autosport in zijn huidige vorm hééft ook weinig met duurzaamheid te maken, maar dat geldt eigenlijk voor alle populaire kijksporten waar grote mensenmassa’s op af komen.
Maar de kleur groen wordt in de VS op de Ponoco Raceway, Pennsylvania, naar een iets duurzamer niveau getild met de aanleg van een 10 hectare (≈15 voetbalvelden) grote solar farm. Een in onbruik geraakte parkeerplaats naast de “Tricky Triangle” wordt volgebouwd met 40.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 3 MW.

 

Afgelopen weekend werd het project tijdens de “Pennsylvania 500” aangekondigd. De solar farm moet in de lente van 2010 in bedrijf zijn. Het project wordt uitgevoerd door enXco, een zonneparken bouwer met een Franse eigenaars, en zal ongeveer 17 miljoen dollar gaan kosten. 
Only in America: Het Amerikaanse Rode Kruis en olieboer Sunoco gezusterlijk naast elkaar als main event sponsors.
Op de Pocono Raceway wordt tweemaal per jaar een NASCAR-race georganiseerd. In NASCAR wordt geraced met low-tech stock cars: deze raceklasse gebruikt nog steeds carburateurs en pas recentelijk zijn ze overgestapt naar ongelode benzine…
Toch willen NASCAR en de eigenaars van het circuit een begin maken naar een meer duurzame toekomst. Nu nog overschakelen naar brandstofinjectie, hydridetechniek of zelfs elektromotoren..

Bron: autobloggreen.com

Leave a Reply