Netwerk: item over falend overheidsbeleid offshore wind

by berend

Voor wie het gemist heeft: vanavond had Netwerk een interressant item met achtergronden over de achterblijvende ontwikkelingen in offshore windenergie in Nederland.
Belangrijkste oorzaken voor de beschamende stilstand: teveel bureaucratie, ellenlange trajecten voor vergunningaanvragen en twijfelende politiek. Hierdoor haken investeerders af en wijken uit naar elders waar wel goede condities zijn om offshore windparken te ontwikkelen.  

Aan bod kwamen o.a. de directeur van groen beleggingsfonds Meewind die naar België uitwijkt om aldaar te investeren in de bouw van een 165 MW windpark genaamd “Belwind”. (wij hebben maanden geleden via Greenchoice ook een aandeeltje Meewind gekocht), het faillisement van innoverende windmolenbouwer Darwind en Willem Vermeend, die met een paar rake zinnen de vinger op de gevoelige plek weet te leggen.

Het item kan hier teruggekeken worden.

Een Reactie op “Netwerk: item over falend overheidsbeleid offshore wind”

  1. Uit alles blijkt maar weer dat deze regering geen serieuze stappen wil zetten richting duurzame energie.
    Zoveel incompetentie is toch haast niet mogelijk. Maarja, we hebben toch een gasbel, toch?..pff.

Leave a Reply