Feestelijke augustusmaand

by berend

De afgelopen augustusmaand is fantastisch verlopen. Zowel met persoonlijk geluk als geluk met het aantal zonuren. Maar liefst 137,4 kWh werden er door de zonnepanelen geproduceerd, genormeerd 117,4 kWh/kWp. Dat maakt augustus al de 5e maand op rij met een opbrengst van meer dan 100 kWh/kWp. Ter vergelijk: 2008 had er daar maar drie van en 2007 zelfs maar twee, maar de panelen die destijds dienst deden waren niet helemaal zuiver op de graad en zijn inmiddels vervangen.

Olaf WagenvoortHet elektriciteitsverbruik van de afgelopen maand is iets hoger geweest dan normaal; dit als gevolg van het zwangerschapsverlof van mijn vriendin en de daaruit voortvloeiende geboorte van onze zoon Olaf op 29 augustus!
De komende tijd zal ik iets minder op het energieverbruik letten, het zal hoe dan ook hoger liggen dan normaal. De zonneboiler wordt in ieder geval al behoorlijk leeggetrokken voor kruikjes, het uitkoken van spenen en het badje :). Vermoedelijk zal het energieverbruik met een 4e bewoner van “Herberg PV” in de toekomst sowieso wat hoger komen te liggen.
Toch maar investeren in wat extra pv-paneeltjes?

Zie de pagina Opbrengst en Verbruik voor de details.

5 Reacties op “Feestelijke augustusmaand”

  1. Pa & ma Wagenvoort: van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Olaf!!

  2. Van harte gefeliciteerd met deze fantastische aanwinst!

  3. Ook nog gefeliciteerd met jullie zoontje!

  4. “dit als gevolg van het zwangerschapsverlof van mijn vriendin en de daaruit voortvloeiende geboorte van onze zoon” Gefeliciteerd Berend!! Overigens: meestal is het andersom, de geboorte van een kind veroorzaakt zwangerschapsverlof, jullie nemen op voorhand zwangerschapsverlof en voila!.. haha. Gekheid. Jullie zoon erbij zal zeker voor extra energieverbruik zorgen. Sinds onze kinderen het huis uit zijn is het verbruik drastisch gedaald!

  5. Gefeliciteerd, beste nieuwe ouders. En jelui weten: alleen een 100% duurzame opvoeding kan de kwaliteit van leven voor Olaf garanderen, want die krijgt te maken met alle ellende die halve garen zoals de terecht door Berend gekraakte PVV-er Mos over hen uit willen storten. Dus doe er maar een paar paneeltjes bij, zou ik zeggen. Voedt de beste jongen op met elektriciteit waar hij helemaal “groen” van wordt (metaforisch gesproken…).

Leave a Reply