ArenA zet in op duurzaamheid

by berend

Gisteren, op de Dag van de Duurzaamheid, tekenden de ArenA en gemeente Amsterdam een intentieverklaring voor verduurzaming. Amsterdam ArenA wil een icoon zijn op gebied van duurzaamheid. Deze intentieverklaring moet leiden tot concrete maatregelen voor verduurzaming van het stadion.

Concrete stap op korte termijn: overstappen op groene energie. Verder wordt gedacht aan het aansluiten van de ArenA op stadswarmte en -koeling. In het algemeen richten de maatregelen op de volgende thema’s: energiebesparing, duurzame energieopwekking, afval- & watermanagement, duurzame catering, duurzame inrichting en innovatieve (technische) installaties.

Gemeente Amsterdam betrekt de ArenA graag bij haar eigen ambities op klimaatgebied. De gemeentelijke organisatie wil namelijk in 2015 klimaatneutraal zijn.

Ik vind het een goeie zaak. En doordat er iedere twee weken 50.000 mensen in het stadion zitten, kun je met slimme PR veel mensen bereiken en bewustwording aanwakkeren. Plannen voor eigen energieopwek zijn er niet direct, maar zal ongetwijfeld overwogen worden. Want voetbalstadions zijn daar uitermate geschikt voor.

Het volledige persbericht:amsterdamarena.nl

Leave a Reply