Wintertijd en late oogst

by berend

De dagen worden snel korter, de wintertijd staat voor de deur, maar toch gaat onze zonneboiler dit jaar nog één keer voor een flinke opbrengst zorgen.

Niet met een comfortabele hoeveelheid warm water in de boiler, want dat gaat de komende maanden echt niet meer lukken. Daarvoor ligt de collector te vlak (= weinig rendement bij lage zonnestand) en schijnt de zon te weinig. De komende winterperiode zal de combiketel verreweg de grootste bijdrage aan de warmwatervoorziening leveren.

Maar financieel gaat de ‘Rivusol S150/1-15T’ nog voor een klappertje zorgen, want ik heb bevestiging gekregen dat SenterNovem het subsidiebedrag -eindelijk- gaat uitbetalen.

Ik had reeds op de dag van installatie (6 april) de subsidieaanvraag ingediend, inclusief alle ‘bewijsstukken’. Maar daar kon SenterNovem niet zoveel mee.
Het moet volgens hun werkwijze: (1) aanvragen, (2) toezegging, (3) vaststellen, (4) uitbetaling. En ieder hoofdstuk gaat gepaard met de nodige correspondentie en royale behandelingstermijn aan de kant van SenterNovem.

Maar goed, het eind is in zicht. Binnen vier weken zal het subsidiebedrag van 580 euro op onze rekening worden gestort. En dan heeft SenterNovem de gehele subsidieprocedure binnen ‘slechts’ 8 maanden weten af te ronden. Ik weet het: “Een gegeven paard…” , maar je wordt toch een tikje cynisch van zoveel traagheid.

Leave a Reply