World Solar Challenge: dag 2

by berend

De tweede dag van de Challenge heeft voor weinig positiewisselingen gezorgd.

Tokai (JPN) heeft de voorsprong op nummer twee, de University of Michigan Solar Car Team, zelfs weten uit te bouwen naar 66 km. Tokai is de enige die het checkpoint ‘Alice Springs’ gepasseerd is en heeft daarmee reeds 50% van de totale afstand afgelegd. 
TU Delft/Nuon Solar Team ligt nog steeds op de derde stek, maar zit Michigan inmiddels op de hielen: de achterstand is teruggebracht naar 20 km. Daarachter Solar Team Twente en MIT.


De tweede dag stond in het teken van wildroosters (‘cattle grids’) en stofwolken. De meeste teams hebben de wagens vantevoren getest op de wildroosters, afremmen is meestal niet eens nodig.
Een deel van de route van vandaag ging schuil onder een dikke stoflaag. Door zandstormen en bosbranden kon er gedurende 100 kilometer minder energie uit het zonlicht in de accu’s opgeslagen worden. Desondanks kon er flink doorgereden worden: Nuon Solar Team legde 755 km af en haalde een gemiddelde van 94 km/u. Dit ondanks de aanhoudende problemen met de systemen die de hoeveelheid energie uit het zonnepaneel meten.

Stand na dag 2:

1. Tokai University (JPN)
2. University of Michigan Solar Car Team (USA)
3. Nuon Solar Team (NED)
4. Solar Team Twente (NED)
5. MIT Solar Electric Vehicle Team (USA)
6. Prinicipia Solar Car Team (USA)
7. University of New South Wales (UNSW) Solar Racing Team (AUS)
8. Willetton Senior High School (AUS)
9. Stanford Solar Car Project (USA)
10. Heliox Solar Team (SWI)

Leave a Reply