World Solar Challenge: TU Delft/ Nuon ook gefinished: 2e plaats!

by berend

Op donderdag begon Nuna5 aan de laatste ‘stint’, 33 kilometer tot het laatste checkpoint ‘Adelaide’. Michigan University lag te ver achter en de posities bleven daarom onveranderd: TU Delft/Nuon Solar Team heeft de 2e plaats bemachtigd.
Voor sommigen wellicht ietwat tegenvallend na 4 opeenvolgende zeges, maar ik vind het een geweldige prestatie. Vooral na het testongeluk, 3 weken voor de start van het evenement.

Na zich bij het laatste checkpoint te hebben gemeld, kon er doorgereden worden naar downtown Adelaide. De wagen van Michigan eindigde uiteindelijk een half uurtje na Nuna5 over de eindstreep.
Daar vierde het het team de podiumplek samen met de concurrenten van Tokai met een traditionele duik in de fontein op het Victoria Square. Een paar foto’s:
Nuon Solar Team komt aan op Victoria Square. Een loper in de vorm van een racebaan komt uit bij de beroemde fontein. Nuon Solar Team viert aankomst als tweede bij de tijdfinish in Adelaide.

Achter Michigan hebben UNSW Solar Racing Team (AUS, beste ‘local’) en MIT Solar Electric Vehicle Team (USA) ook het laatste checkpoint gehaald.
Solar Team Twente heeft een goede vijfde racedag gehad: ze hebben bijna 600 kilometer afgelegd en zijn bij het één na laatste checkpoint (Port Augusta) aangekomen. Ze moeten nog 300 kilometer en zullen naar verwachting morgen in Adelaide arriveren. Hun positie is nog steeds 8e.
De 'Twente One' (21) Revolution in de Australische outback.

 

Een Reactie op “World Solar Challenge: TU Delft/ Nuon ook gefinished: 2e plaats!”

  1. Lekker laat..maar wel interessant:

    Down under met de sun
    Vanavond op TV:KETNET/Canvas, 22:50 uur
    Nederlandse studenten van de Technische Universiteit in Delft hebben al een aantal jaren laten zien dat ze ongelooflijk sterk zijn tijdens de Solar Race in Australië. Al vier keer schreven zij met de Nuna de overwinning op hun naam. Helaas slaagden zij daar tijdens de laatste editie in oktober niet in. Het team werd verslagen door Japan.

    Maar hoe bracht de Belgische afvaardiging het er eigenlijk vanaf? De tweedelige documentaire Solar Race op Canvas geeft het antwoord en volgt veertien Leuvense studenten tijdens hun deelname aan de World Solar Challenge in Australië. Ze hebben hun wagen helemaal zelf gebouwd en hopen zonder problemen na 3.000 kilometer door de Australische Outback de finish in Adelaide te halen. Er is maar één hulpmiddel: de energie van de zon.

Leave a Reply