Gas statistieken toegevoegd

by berend

Ik heb een pagina toegevoegd met ons gasverbruik. Het gasverbruik noteerde ik iedere maand, maar publiceerde het niet. De zonnepanelen en elektriciteitsverbruik hadden prioriteit.

Omdat we bezig zijn met het terugdringen van ons gasverbruik, zoals bijvoorbeeld recent met de plaatsing van een tussenwand, vond ik  het nuttig de resultaten daarvan weer te geven.
Bovendien is de opbrengst van de zonnepanelen en zonneboiler in deze tijd van het jaar toch bijna nul, dus dan de aandacht maar wat verleggen naar zaken die er in de koude wintermaanden wel toe doen: verwarming, graaddagen en aardgasverbruik🙂 .

Klik hier om direct naar de aardgas-grafiekjes te gaan.

2 Reacties op “Gas statistieken toegevoegd”

 1. Beste Berend,

  Er zit volgens mij een foutje in het aantal graaddagen. De meeste cv installatie’s zijn in bedrijf vanaf oktober tot met april. Het aantal graadendagen die je hebt gebruikt geld voor 12 maanden. Het stookseizoen telt echter 212 stookdagen. Dus de getallen kloppen niet. Voor Deelen 2008 zijn het er dus 2690 graaddagen. Misschien kun je er even naar kijken op KWA site. Je hebt natuurlijk ook bv graaddagen in juni maar daar doe je natuurlijk niks mee want je gaat in de maand juni niet je cv-ketel opstarten.

  Met Vriendelijke Groeten,

  Mano (Solar@Wind)

 2. Hallo Mano,
  ik heb het aangepast; graaddagen zijn nu gebaseerd op het stookseizoen (212 dagen).
  Die zomermaanden zijn inderdaad nogal overbodig om in de berekening op te nemen. Bedankt voor de opmerking.

Leave a Reply