Duitsland zucht onder tekort aan netomvormers

by berend

Aan de andere kant van de oostgrens spelen zich thans dramatische taferelen af. De PV-boom die momenteel in Duitsland (en ook Tsjechië) woedt, zorgt namelijk voor grote tekorten aan netomvormers. Zelfs met torenhoge prijzen die voor omvormers geboden worden kan niet aan de enorme vraag worden voldaan. Reden is dat zonnestroominstallaties nog beslist dit jaar in bedrijf genomen moeten worden, om in aanmerking te komen voor de dit jaar geldende feed-in tarieven. En als de omvormer te lang op zich laat wachten, kan dat voor stress zorgen bij de investeerders.

Wie heeft netomvormers en heeft ze niet nodig?
Deze vraag wordt momenteel door talloze technische bureau’s en PV-installateurs uit Duitsland en Tsjechië gesteld. En dan met name richting Oostenrijk, waar de PV-markt vanwege politieke onwil niet van de grond wil komen. (goh, waar heb ik dat eerder gehoord?)

Via een grote Oostenrijkse pv-onderneming wordt nu om medewerking gevraagd: alle pv-bedrijven die netomvormers op voorraad hebben liggen en deze niet nodig hebben, worden om specificaties gevraagd en het verzoek de omvormers door te verkopen. De Duitse en Tsjechische markt zit erom te springen.

Bron: www.oekonews.at

4 Reacties op “Duitsland zucht onder tekort aan netomvormers”

 1. Hier kan ik er nog gemakkelijk aan komen hoor.

  Heb net een 500W omvormer uit China binnen, wordt straks getest en kost veel minder dan die Duitse Steca’s bv.

 2. Alle respect voor de Steca’s (heb zelf twee 500’s) en aanverwante mini-inverters, maar dat zijn denk ik niet de omvormers waar ze in Duitsland op zitten te wachten.
  Pas bij >3 kW zullen ze interesse tonen. 😉

 3. Heb nog een Steca 300 ongebruikt liggen. Wat is het telefoonnummer van die Duitsers of Tsjechen?
  😉

 4. Hier zijn nog wel grote jongens te bestellen. Alleen per vliegtuig over moeten laten komen is niet bepaald milieu bewust.
  http://www.sungrowpower.com/en/index.php

Leave a Reply