Testcomplex Remeha: eldorado voor Zwarte Piet

by berend

Afgelopen maandag was minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven op werkbezoek bij de Apeldoornse ketelfabrikant Remeha. Ze liet zich met name infomeren over ‘Evita’. Evita is de naam van de Remeha HRe ketel, de nieuwe hoogrendementsketel die warmte en elektriciteit produceert en vanaf april 2010 op de markt komt. Mevrouw Van der Hoeven was onder de indruk en wil onderzoeken of er nog geld is te vinden om de HRe-ketel van Remeha nog een extra duwtje te geven. Dat zou dan bovenop de al vastgestelde aanschafsubsidie van 4000 euro komen, nota bene betaald uit de SDE budget. De aardgasgestookte ketel, die naar verluidt vooral rendeert bij hoge warmtevraag (grote- en/of slecht geisoleerde huizen) krijgt een forse subsidie uit de Stimuleringsregeling voor Duurzame Energieproductie. Nogal van de zotte natuurlijk, maar de SDE heeft wel meer “onregelmatigheden”.

Hieronder een mooi schouwspel: een nachtelijke foto van het testgebouw van Remeha aan Kanaal Zuid. De nieuwste ketels en prototypes, waaronder hoogstwaarschijnlijk de nodige ‘Evita’s’, worden daar 24/7 getest. De rookgassen leveren zeker fraaie lichteffecten op.

Zóveel schoorstenen op één dak; Zwarte Piet zou er haast hitsig van worden. Maar Sint en zijn Pieterbaas kunnen gerust stilletjes aan Remeha voorbij rijden, want het cadeautje heeft Remeha allang binnen.

Een Reactie op “Testcomplex Remeha: eldorado voor Zwarte Piet”

  1. Tja, triest zo naïef als onze overheid (al veel te lang) met groene energie bezig is.
    Misschien dat ze adequater gaan reageren als iemand ’n goede methode heeft om hun belastinginkomsten veilig te stellen.
    Want uiteindelijk draait de politieke kermis maar om 1 ding.
    Geld.

Leave a Reply