Creatief met de fietskar

by berend

.Vandaag eindigt het zwangerschapsverlof van mijn vriendin en morgen begint het (parttime) werkzame leven weer.
Maandag is mijn “papadag”, maar vanaf nu gaat onze dochter op maandag een half dagje naar het kinderdagverblijf. De kinderopvang is zo’n 6 kilometer ver (andere kant van Apeldoorn).
Aangezien we onze (2e) auto afgelopen zomer hebbben weggedaan, zal een andere vorm van vervoer gevonden moeten worden. De fiets ligt daarbij het meest voor de hand; bij erg slecht weer is de bus een alternatief.

Morgen wordt er gefietst. Maar.. onze zoon moet ook mee (en weer mee terug). Hij is nu 3,5 maand oud (of ‘jong’); nog te jong voor vervoer in een fietszitje.
Nu hadden we al een fietskar, die gebruiken we af en toe voor vervoer van boodschappen. Misschien dat die ook wel geschikt zou zijn om een ‘Maxi Cosi’ in te vervoeren…
Zo gezegd zo gedaan: bij de bouwmarkt een paar spanbanden uit de “5-euro-bak” gevist, kussentje onder de kinderstoel (voor wat extra demping) en vastsnoeren maar.
Morgenochtend de testrit! (met koude start)

Een Reactie op “Creatief met de fietskar”

  1. Peter Van Gestelen on augustus 23rd, 2010 at 8:04 am

    Sinds deze zomer is er ook een heel veilige en stabiele aanhangfiets voor kinderen verkrijgbaar in België, Nederland en de rest van Europa. De Weehoo iGO pedal trailer is een aanhangfiets met een laag zwaartepunt, een veilige zitsoel met gordels, pedalen met velcro bandjes om de voetjes te kunnen vastgespen, een afgeschermde keting en tanbdwielen,.. Eigenlijk is het één van de weinige echt stabiele aanhangfiets, met deze Wehho iGO is er GEEN gewiebel van de aanhangfiets te bespeuren. Geschikt voor kindjes van 3 tot en met 9 jaar, doordat de zitstoel in 12 pôsities te verstellen is. Meer info vindt U op de website van OUTDOOR ACTIVITY en Fietskar Shop: http://users.skynet.be/fietskar

Leave a Reply