Zonnige winterwende, wel met nul-opbrengst

by berend

Koning Winter regeert in grote delen van Europa, en dus ook op de Veluwe. Het lijkt wel of er elke dag meer sneeuw op het dak van ons huis ligt. De collector en zonnepanelen zijn nauwelijks meer te herkennen.

Vandaag is de ‘winterwende’: na vandaag worden de dagen weer langer.
De ‘zonnestilstand’, de gebeurtenis waarbij de zon, vanuit de aarde gezien, de meest noordelijke of zuidelijke positie bereikt, mag dit jaar letterlijk genomen worden: de zonnestroomproductie is hier volledig tot stilstand gekomen. Ik heb de stekkers maar uit de omvormers getrokken; scheelt weer een pietsie (sluip)verbruik.

2 Reacties op “Zonnige winterwende, wel met nul-opbrengst”

  1. Het dak op Berend, gewapend met een grote fohn!

  2. Hier in een week tijd is er ca. 270 Watt geproduceerd door mijn 9 blauwe platen… dieptriest, maar troost met de gedachte dat de komende weken de zon aan kracht gaat winnen EN de dooi is ingevallen!!
    so…. “hang in there, bro’ ” šŸ˜‰

Leave a Reply