SDE 2010: 17.000 aanvragen

by berend

Zoals verwacht is er reeds op de openingsdag van de SDE 2010 voor zonnestroom (1 maart jl.) méér subsidie aangevraagd dan dat er door het ministerie van Ecnomische Zaken beschikbaar is gesteld.
EZ heeft voor de kleinste categorie (1,0-7,5 kWp) 69 miljoen euro beschikbaar gesteld, goed voor het bijplaatsen van (een miezerige) 20 MW aan zonnepanelen in 2010.

Toen de inschrijving maandag opende, ontstond er direct een run. Zeventienduizend mensen hebben subsidie aangevraagd. Hoveel megawatt er in totaal is aangevraagd is niet bekend gemaakt, maar stel dat er gemiddeld 2,5 kWp is aangevraagd, dan is de pot twee keer overtekend.

Mocht u aan de loterij hebben deelgenomen, dan moet u nog even geduld hebben of u subsidie toegekend krijgt. Agentschap NL streeft ernaar alle aanvragen binnen 13 weken te beoordelen en dan kan de verloting beginnen.

2 Reacties op “SDE 2010: 17.000 aanvragen”

  1. Dat mogen ze die energie besparings subsidie de volgende keer best verhogen naar 140 miljoen. Maar dat zal wel niet met de aangekondigde besparingen op de overheidsuitgaven.

  2. Ik mag mijn artikel wel een beetje promoten hoop ik? Te lezen op
    http://financieel.infonu.nl/geld/54219-spaargeld-op-de-bank-zetten-of-zonnepanelen-kopen.html

    Conclusie: zonnepanelen ipv sparen, helemaal geen slechte overweging

Leave a Reply