Solar Days 2010

by berend

Vandaag starten de ‘Solar Days’.
Tot en met 16 mei vinden in Nederland en in 14 andere Europese landen meer dan 7000 verschillende evenementen plaats, met zonne-energie – ten behoeve van verwarming en elektriciteit – in de hoofdrol.

Onderdeel van de Solar Days zijn de “Open Deur” dagen, waarin particulieren die reeds gebruik maken van de zon als energiebron voor het opwekken van elektriciteit of het verwarmen van water, hun deuren openen voor andere particulieren. In Nederland doen 80 huishoudens mee. Zie de overzichtspagina op de ODE site met de deelnemers: http://www.duurzameenergie.org/ODEwiki/Solar_Days_2010

Herberg PV doet ook weer mee. Op vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei, van 12:00 tot 17:00, bent u van harte welkom in Apeldoorn aan de Herbergiershorst 102. Te bezichtigen zijn o.a. de zonnestroominstallatie en de zonneboiler. Omdat de zonnepanelen niet van dichtbij zijn te bekijken, zal ik een demopaneeltje in huis halen.

Leave a Reply