Solar Days: terugblik

by berend

De Solar Days 2010 zitten er weer op.
Ik heb op de twee middagen waarop ik ‘Open Huis’ hield in totaal 7 mensen over de vloer gehad. Ik had op iets meer aanloop gehoopt, maar met de mensen die er waren heb ik leuke gesprekken gevoerd. Een aantal waren serieus bezig met de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler.

Vaker gehoorde opmerkingen: “Wat is nou de terugverdientijd van die panelen?” (blijft blijkbaar een heikel punt) en “Goh, zo’n installatie is minder ingewikkeld dan ik had gedacht.”
Ik hoop dat ik iets van de mogelijke drempelvrees (voor aanschaf van zonnepanelen) heb kunnen wegnemen.

Van Esdec kon ik opnieuw een demopaneeltje lenen en samen met de door Holland Solar en ODE beschikbaar gestelde folders had ik een aardige “solar-stand”:

 

Leave a Reply