Juni: terugblik

by berend

Zoals in de vorige post al aangekondigd, heeft juni een nieuw productierecord bij HerbergPV opgeleverd: 155,8 kWh. Genormeerd is dat 133,1 kWh per 1000 Wattpiek. Juni is negatief uitgevallen (qua elektriciteit): tegenover 93 afgenomen kWh’s van de leverancier stonden 95 kWh die zijn teruggeleverd aan het net. Bovendien hebben we voor het eerst gemiddeld meer dan 2 kWh per dag direct verbruikt (61 direct verbruikte kWh’s deze maand)

Overigens had de productie nog hoger kunnen uitvallen, want de omvormers hebben helaas 1 hele dag stil gestaan. Eigen schuld: ik heb op een (warme) avond de stekker van de omvormers eruit getrokken omdat de opbrengstmeter (een Kijkshop ferrarismeterje) ’s nachts lichtjes bromt. Dit i.c.m. openstaande slaapkamerdeuren (om toch nog een beetje verkoeling binnen te krijgen) zorgde voor slapeloosheid. En ’s morgens dus totaal vergeten de stekker weer terug in het stopcontact te steken! Stomstomstom! Anders had 160 kWh opwek er zeker ingezeten.

Verder is er nog 7 kuub gas verstookt, de meeste met het gasfornuis. De combiketel heeft ruim 3 weken uit gestaan (stekker eruit), in die periode kon de zonneboiler ons warmwater gebruik volledig dekken.

De daggrafiek van juni: juni 2010 had, verleken met voorgaande jaren, eigenlijk de hele maand ‘die Nase vorn’. Hmm, het blijft toch jammer van die 29e..

Zie de pagina Opbrengst en Verbruik voor de details.

Een Reactie op “Juni: terugblik”

  1. Haha. Ik heb iets vergelijkbaars gehad. Zeker met die hete dagen houd ik mijn (beruchte) OK4 omvormers goed in de gaten. Soms heeft er eentje (van de 13 in bedrijf) een tijdelijke appelflauwte en slaat ‘ie af. Dan zet ik even de hoofdschakelaar van de groep modules waar die in zit uit, 2 minuten later weer aan en dan gaat het meestal weer goed.

    … je raad het al, in juni ook een dag vergeten. Gelukkig kwam ik er na een uur of twee achter, dus snel de schakelaar weer omgezet.

    Een record had het desondanks toch niet geworden. Dat is voor die maand nog steeds voorbehouden aan het spektakel jaar 2003…

    http://www.polderpv.nl/jaaroverzichten_MO3.htm#NMOJ108Wp

    Maar een lekker maandje was het beslist…

Leave a Reply