Terug uit Thüringen

by berend

Het is een tijdje stil geweest op Herberg PV. Reden is dat wij een week op vakantie zijn geweest. We hadden wat langer willen blijven, maar een zieke zoon noopte ons eerder huiswaarts te keren. (Het gaat inmiddels veel beter met hem).

We hebben een week gekampeerd in Duitsland, in de (voormalige DDR-)deelstaat Thüringen.
Thüringen is heuvelachtig (tot 1000 meter) en er is genoeg te zien en te doen. Steden als Erfurt en Weimar hebben prachtig gerestaureerde historische stadskernen.
Ook ‘Solarstromanlagen’ kom je in Thüringen regelmatig tegen, al is het wel veel minder als in bijvoorbeeld Beieren of Badem-Württemberg. Komt waarschijnlijk doordat de gemiddelde Thüringer minder kapitaalkrachtig is dan inwoners uit voormalige BRD-deelstaten. Enkele foto’s van fraaie systemen die ik in Thüringen ben tegengekomen (klik voor een vergroting):

Bauernhof 'Ackermann' in Stadtilm, Thüringen. Het ZO- en ZW dak liggen vol met thinfilm modules, hoogstwaarschijnlijk van First Solar.Bauernhof 'Ackermann' in Stadtilm, Thüringen. Het ZO- en ZW dak liggen vol met thinfilm modules, hoogstwaarschijnlijk van First Solar.

 Weimar.Kranichfeld, Thüringen.

 

Leave a Reply