Convenant ‘Energiebesparing bij supermarkten’

by berend

In februari 2010 is het convenant ‘energiebesparing bij supermarkten’ opengesteld, zodat gemeenten en supermarktconcerns hieraan kunnen deelnemen. Met het convenant wordt onder meer de energiebesparende maatregel “Dagafdekking van koel- en vriesmeubelen” verzekerd. Sommige supermarktketens (AH, Jumbo) zijn al bezig met energiebesparing bezig.

Vandaag kwam ik weer eens in de plaatselijke Dekamarkt en tot mijn verbazing had de supermarkt plastic folie voor alle wandkoelingen gehangen.

Prima idee, hierdoor hoeven de koelingen minder hard te werken en besparen hierdoor veel energie!

Ik dacht dat de Deka met deze maatregel zich nu serieus met energiebesparing bezig zou gaan houden. Maar met een op de folie geplakt A4-tje maakt Deka duidelijk dat de maatregel slechts van tijdelijke aard is: zodra de ergste hitte voorbij is, zal ook de folie weer worden verwijderd.

En dat is jammer, want zolang het in de winkel warmer is dan in de koelingen is isolatie van de koelmeubelen ALTIJD zinvol. En dat is nagenoeg altijd het geval, ook ’s nachts, ook in de winter.

Ik zou tegen Dekamarkt willen zeggen: vervang de folie door iets deugdelijker materiaal en laat die lekker het hele jaar door hangen!

Een Reactie op “Convenant ‘Energiebesparing bij supermarkten’”

  1. wellicht gewoon een melding/klacht indienen bij de supermarkt met verzoek dit initiatief ook NA de hittegolf te laten hangen?
    als ze geen vraag uit de consument ontvangen, blijven ze hun eigen koers varen (helaas).

Leave a Reply