Augustus..

by berend

Laat ik maar niet te veel woorden vuil maken aan de terugblik op de maand augustus..
De dagen dat de zon uitbundig heeft geschenen waren op 1 hand te tellen, verder was het somberheid troef met veel bewolking en nog meer nattigheid. Apeldoorn kreeg ruim 200mm regen te verwerken, het viervoudige van een normale augustusmaand.

Desondanks hebben de zonnepanelen toch nog 103,8 kWh opgewekt. Genormeerd naar kilowattuur per kilowattpiek: 88,7 kWh/kWp. Wel de slechtste augustusmaand tot nu toe.

Ons elektriciteitverbruik van ons (4-persoons) huishouden lijkt zich te stabiliseren op iets meer dan 150 kWh per maand. Daar lijkt (bij ongewijzigd gedrag) niet zo heel veel meer af te kunnen, tenzij we energiezuinigere spullen aanschaffen. Er staan bij ons bijvoorbeeld nog twee good old beeldbuis-tv’s (~80 Watt continu) die regelmatig aan staan, maar die worden pas vervangen als ze stuk gaan.
De komende maanden zal het elektriciteitsverbruik naar verwachting iets stijgen. Aangezien het kouder en donkerder wordt, zal de CV-combiketel weer vaker aan het werk moeten en verlichting zal langer branden.
We zitten nu op ruim 1300 kWh; ik hoop dit jaar onder de 2000 kWh te blijven.

De daggrafiek van augustus, mèt bijpassende achtergrond. Augustus 2010 liep de hele maand achter de feiten aan.

Zie de pagina Opbrengst en Verbruik voor de details.

Leave a Reply