SMA-website met actueel PV-vermogen in Duitsland

by berend

Omvormerfabrikant SMA heeft recent een nieuwe website gelanceerd, waarop de momentane zonnestroomproductie in Duitsland gevolgd kan worden.

De uitgangsdata voor het verzamelen van de opgewekte energie stammen van PV-systemen die tot het “Sunny Portal” van SMA behoren. Dat zijn in Duitsland zo’n 17.500 systemen, die ongeveer 10 procent van de landelijke zonnestroom produceren. Die getallen worden vervolgens op het totaal geinstalleerd PV-vermogen van 13 GW geĆ«xtrapoleerd. Interessant is dat de gegenereerde zonne-energie is ook uitgesplitst naar regio en tijd.
Met de website wil SMA het bewustzijn voor zonnestroom verhogen.

Op een zonnige dag is het piekvermogen van alle Duitse zonnepanelen bij elkaar ruim 7 Gigawatt. Dat zijn zomaar eventjes 14 “Borssele’s”.
De fascinerende website laat niet alleen de bijdrage zien van zonnestroom van de stroomproductie in Duitsland, maar ook dat PV-installaties stevig bijdragen aan een reductie van (duur) piekvermogen rond het middaguur.

Hier gaat het naar de website van Actueel PV-vermogen in Duitsland.

Comments are closed.