PV-markt naar 20 GW in 2011 (dankzij Duitsland)

by berend

Marktonderzoeker iSupply Corp. heeft een nieuwe toekomstverwachting gegeven voor de globale zonne-energie markt.
Dit jaar zal er volgens iSupply wereldwijd ongeveer 14,2 gigawatt (GW) bijgeplaatst worden, waarvan 6,6 GW alleen in Duitsland. Dit ondanks de recente reducties van overheidssubsidies in die grootste pv-markt. In 2011 wordt voor Duitsland zelfs een nieuw record van 9,5 GW bijgeplaatst vermogen verwacht. De jaren daarna zal de groei afnemen.
De PV markt zal volgens verwachting groeien naar 37 GW in 2014, tegen 14,2 GW in 2010.

Rutte en Verhagen, kijk eens naar deze getallen. Zonne-energie heeft de toekomst. Van die door jullie zo vurig gewenste nieuwe kerncentrale zal in 2014 misschien net een fundatie aangelegd zijn, en wanneer Borssele 2 klaar is (áls hij er al komt), zal elektriciteit uit zonnepanelen goedkoper zijn dan kernstroom.
Maar behalve geld gaat het in de politiek om macht, en bij kernenergie kun je die zo lekker centraal houden. Het kabinet Rutte/Verhagen kiest ervoor de burger afhankelijk te houden, in plaats van de burger macht geven. Particulieren die zonnepanelen plaatsten is iets dat door Rutte niet gestimuleerd zal worden.

Bron: www.pv-tech.org

Een Reactie op “PV-markt naar 20 GW in 2011 (dankzij Duitsland)”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Joep Bos-Coenraad, De Windvogel. De Windvogel heeft gezegd: PV markt groeit hard! http://www.herbergpv.nl/?p=3502 Waar laten wij straks de stroom v/d in aanbouw zijnde kolencentrales? […]

Leave a Reply