Het Witte Huis wordt groen

by berend

Het Witte Huis, de ambtswoning van de president van de Verenigde Staten, gaat opnieuw gebruik maken van zonne-energie.
In de lente van 2011 zal een zonnestroominstallatie met een vermogen van 5 tot 15 kilowatt worden aangelegd. Tegelijkertijd zal ook een zonneboiler voor het maken van warm water worden geïnstalleerd.
President Obama laat weten dat de Amerikaanse regering een voorbeeldrol heeft te vervullen in het creëren van kansen en banen in de duurzame energie sector.

Het is niet de eerste keer dat het Witte Huis gebruik maakt van zonne-energie. Voormalig president Jimmy Carter liet tijdens zijn presidentschap (’77 tot ’81) een zonneboiler installeren. Zijn opvolger, republikein Ronald Reagan had er weinig met zonne-energie en liet de installatie weer verwijderen.

Bron: cleanenergyauthority.com

Een Reactie op “Het Witte Huis wordt groen”

  1. Ik heb niet zo lang geleden een brief gestuurd aan onze eigen Hare Majesteit om zonnepanelen te laten installeren op de zuidgevel van paleis Noordeinde als teken aan de onderdanen dat ze iets geeft om het milieu. Ik heb nog nooit RVD-lakeien zo hard horen loeien van verontwaardiging als toen. Iets duurzaams? Milieuvriendelijk voorbeeld (behalve de Hofbus of Koninklijke Trein nemen), nee dat nooit van z’n leven. De Majesteit wordt heel zorgvuldig van de barre wereld afgeschermd door bepaald milieuonvriendelijke kolonels-buiten dienst van de RVD zullen we maar zeggen.

Leave a Reply