Morgen eindelijk weer een beetje productie? (na 13 dagen geen opbrengst)

by berend

Een bedenkelijk record: sinds de ingebruikname van de zonnepanelen in 2007 hebben de omvormers nog nooit zo lang aan één stuk uitgestaan. Sinds de eerste serieuze sneeuw op 15 december naar beneden kwam, is er geen wattuur meer geproduceerd; 13 dagen op rij. Dat is één van de nadelen van vlak liggende panelen (de onze hebben een hellingshoek van 20 °C): sneeuw schuift er moeilijk af. Pas gisteren kwam er een beetje beweging in de sneeuwmassa. Lichte dooi en wat zon zorgde voor een constant stroompje smeltwater.
Met een beetje geluk is morgen alle sneeuw eraf, maar ik hoorde net dat er opnieuw sneeuw in aantocht is. 😐

December 2010 gaat nu al de boeken in als minst productieve maand tot nu toe. Nog een paar dagen en dan kan de jaarbalans opgemaakt worden.

Leave a Reply