Essent vraagt om uw mening..

by admin

Op de website www.essenteemshaven.nl doet Essent/RWE haar best om de momenteel in aanbouw zijnde kolencentrale in de Eemshaven te verantwoorden. De centrale is van het type poederkool en zal een vermogen krijgen van 1600 megawatt.

Essent/RWE vind de bouw van een kolencentrale o.a nodig om een betrouwbare energievoorziening voor Nederland veilig te stellen.

Hoewel de bouw al in volle gang is, is Essent/RWE benieuwd naar uw antwoord op de mening van Essent (volgens Essent is het slechts een stelling) of de bouw van hun centrale een goed alternatief is, zolang we niet alle energie duurzaam kunnen opwekken.

Uw reactie zal er absoluut niet voor zorgen dat de bouw ineens stilgelegd wordt (of dat er vergunning voor nóg een centrale aangevraagd wordt). Maar er zijn wel wat probleempjes gerezen met de milieuvergunning, dus draaien doet de centrale nog lang niet.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn er al 1600 reacties op de stelling, en de balans helt nogal naar 1 kant over..  Ik heb al gereageerd en nodig u uit om ook uw mening te geven. Klik op de link aan het begin van deze post of op de afbeelding om naar de Essent-website te gaan.

Overigens, sinds de nieuwe vormgeving van mijn website bleek het niet mogelijk om reacties bij berichten te plaatsen. Een antispam plugin deed iets te goed zijn best. Ik heb dit verholpen, er kan weer gereageerd worden.

2 Reacties op “Essent vraagt om uw mening..”

  1. Wat is dat, een ‘moderne’ kolencentrale ?

  2. Een moderne kolencentrale produceert 10% minder CO2 dan een oude en waarschijnlijk nog veel minder andere schadelijke stoffen.
    Maar juist nu moeten heel veel kolen centrales vervangen worden..dus juist nu is het handig om over te schakelen..Dld pakt dat wel erg voortvarend aan…

    Overigens was ik zo verbaasd dat 95% voor groene energie was…zou Greenpeace er achter zitten ? Deze nieuwe centrale is nl wel een stuk beter (schoner, efficienter) dan de oude kolencentrales die mogelijk nu uitgeschakeld gaan worden. Maar goed. investeren in andere energie loont..Denemarken was 10j geleden een energie importerend land..en is nu een energie exporterend land.

Leave a Reply