Terugroepactie Mastervolt Soladin omvormers

by berend

Mastervolt Soladin 600Mastervolt is een terugroepactie gestart betreffende de in Nederland veel toegepaste Soladin 600 netomvormer voor zonnestroominstallaties.

Het bedrijf roept alle omvormers type ‘Soladin 600’, ‘Windmaster 500’ en ‘Soladin Wind 500’ terug, welke zijn geproduceerd tussen mei 2006 en september 2008. De omvormers hebben een fabrieksfout en dit kan resulteren in een veiligheidsprobleem (brandgevaar). De omvormer zal kosteloos worden vervangen.
Dus heeft u een Soladin 600 of Windmaster in huis, lees dan onderstaand bericht van Mastervolt International BV. In het bericht staat een link naar een website met meer informatie over de omruilactie.

Mastervolt roept alle omvormers type ‘Soladin 600’, ‘Windmaster 500’ en ‘Soladin Wind 500’ terug, welke zijn geproduceerd tussen mei 2006 en september 2008. De betreffende omvormers worden kosteloos vervangen.

Het Nederlandse bedrijf Mastervolt, producent van o.a. omvormers voor zonne-energie, is een terugroepactie gestart van alle omvormers van het type ‘Soladin 600’, ‘Windmaster 500’ en ‘Soladin Wind 500’, welke geproduceerd zijn tussen mei 2006 en september 2008. Bij deze omvormers is een fabricagefout vastgesteld. De omvormers bevatten een component dat niet aan de daarvoor geldende eisen voldoet. Onder bepaalde omstandigheden kan dit component defect raken en hierdoor onacceptabel heet worden. Het valt niet uit te sluiten dat dit uiteindelijk leidt tot een veiligheidsprobleem (risico van brandgevaar).

Mastervolt beschouwt de veiligheid van zijn klanten als hoogste prioriteit. Wanneer u in het bezit bent van een omvormer van het type Soladin 600’, ‘Windmaster 500’ en ‘Soladin Wind 500’, dan raden wij u dringend aan naar de speciaal daartoe geopende website www.soladin.nl/recall te gaan en te controleren of uw omvormer dit mogelijke veiligheidsrisico heeft. Indien u geen toegang heeft tot internet, bel dan met het gratis telefoonnummer 0800 – 0202553. Mastervolt zal alle omvormers met de hierboven beschreven fabricagefout zo snel mogelijk en kosteloos vervangen.

Mastervolt benadrukt dat deze fabricagefout enkel is vastgesteld bij bovengenoemde omvormers. Andere Mastervolt producten en omvormers hebben dit probleem niet en komen daarom niet in aanmerking voor deze vervangingsactie. U kunt deze producten normaal blijven gebruiken.

Wij danken u voor uw medewerking en bieden u onze excuses aan voor het ongemak.

Comments are closed.