Leuke winteropbrengst van de zonnepanelen

by berend

Hoewel het weer niet meezit, zorgen de zonnepanelen vandaag toch voor een opperbeste stemming in huize Herberg PV. Met dank aan Greenchoice, onze energieleverancier. Want vandaag werd de jaarafrekening voor de teruggeleverde (*) kilowatturen in het digitale postvak bezorgd.

Enkele maanden geleden heb ik bij Greenchoice een verzoek neergelegd om de stand van het teruglevertelwerk in het vervolg op 31 december te mogen doorgeven. Gewoon, voor beter overzicht en het maakt narekenen eenvoudiger.  
De interval zou dus eenmalig ruim 500 dagen bedragen (de laatste keer was augustus 2009). Dat vond Greenchoice geen probleem.
Dus op de laatste dag van 2010 heb ik per e-mail (online gaat helaas nog steeds niet) de stand van het teruglevertelwerk doorgegeven. Vandaag, een maand later, is de jaarafrekening/creditnota opgemaakt. Voor 687 teruggeleverde kilowatturen krijgen we ruim EUR 154 uitbetaald. Leuke meevaller.

(*) In ons huis hangt een digitale elektriciteitsmeter. Teruglevering wordt apart geregistreerd en moet (is bij wet verplicht) administratief door de energieleverancier verrekend worden. Bij draaischijfmeters gebeurt dat volautomatisch (meter draait bij teruglevering achteruit), dus zonder tussenkomst van de energieleverancier.

Leave a Reply